Syv strafslag til verdens nummer 3.

Selvom man er nummer 3 på verdensranglisten betyder det ikke, at man nødvendigvis altid kan undslippe strafslag.

Dette er Lydia Ko et godt eksempel på. I den nylige Dana Open på LPGA måtte hun notere hele syv strafslag, idet hun troede, at lejeforbedring* (løft bolden og placér den – eller en anden – inden for en eller anden afstand (ikke nærmere hullet)) var tilladt i finalerunden.

Under lørdagens tredje runde var der en regnvejrsafbrydelse på næsten 4 timer, hvorefter der så blev tilladt/indført lejeforbedring på alle huller i resten af runden.

MEN i søndagens finalerunde var der kun indført lejeforbedring på hul 1 og 10, hvorimod Ko troede, at det var tilladt på alle huller. Ko havde lavet lejeforbedring på hul 2, 7 og 9 og pådrog sig derfor to strafslag for hver af disse for at spille fra et forkert sted (Regel 14.7a)… dvs. i alt tre strafslag.

Derudover havde hun på 11. hul løftet sin bold, men kaldte så på en regelofficial. Eftersom hun ikke havde spillet fra det forkerte sted, pådrog hun sig ét strafslag (efter Regel 9.4b – for at løfte sin bold i en situation, hvor hun ikke havde lov til det) og genplacerede så bolden.

Dvs. alt i alt syv strafslag!

Ko måtte derfor skrive under på en 78’er, så på trods af de første tre runder i 67-68-72 (delt 24. plads) endte hun som delt nummer 65 i samlet -1… hele 22 slag efter vinderen (Linn Grant), der sluttede i -21.

/Brian
_____________________

*= Lokalregel E3 siger således:

“Når nogen del af en spillers bold berører en del af det generelle område, klippet til fairwayhøjde eller lavere [eller identificér et bestemt område, såsom “på fairway på hul 6”], må spilleren tage lempelse uden straf én gang ved at placere den oprindelige bold eller en anden bold i og spille den fra dette lempelsesområde:

  • Referencepunkt: Boldens oprindelige sted.
  • Størrelse af lempelsesområdet målt fra referencepunkt: [Angiv størrelsen på lempelsesområdet, såsom en køllelængde, længden på et scorekort eller 15 centimeter] fra referencepunktet, men med disse begrænsninger
  • Begrænsninger for placeringen af lempelsesområdet:
    • Må ikke være nærmere hullet end referencepunktet, og
    • Skal være i det generelle område.

Straf for at spille en bold fra forkert sted i strid med lokalregel: Den generelle straf efter Regel 14.7a.”