Tom Kim’s bold flytter sig efter groundning

Så var der lige en pudsig regelepisode på PGA Touren!

1. Video.

Se først en video af, hvad der skete:

Som du kan se, så grundede Tom Kim (i første runde af Wells Fargo Championship 2023) sin putter lige bag bolden, og straks efter rullede den en smule tættere på hullet.

2. Reglerne.

Hvad siger reglerne om dette?

Efter Regel 9.2b(2) så anses spilleren for at have flyttet bolden, hvis det er en “kendsgerning eller så godt som sikkert”. Det skal således  (ifølge Definitionen af “Kendsgerning eller så godt som sikkert”) være mindst 95 % sikkert. Dette anså man det ikke for at være… og derfor fremgår det af Regel 9.2b(2), at bolden så anses at være flyttet af “naturkræfter”.

Regel 9.3 fastslår derfor, at der ikke er nogen straf, og at bolden skal spilles, som den ligger.

Dette er præcist, hvad han får at vide af regel official’en, og derfor kan han blot genplacere bolden (som han i mellemtiden havde markeret og løftet fra det “nye” sted), fjerne markeringsmærket og putte den i.

3. To ting at bemærke.

Bemærk i øvrigt to ting:

1. Den utilsigtede flytning af bolden var ikke at anse som et slag, da han ikke havde en intention om at slå et slag. Havde der været dét, så havde slaget talt og han skulle spille den, som den lå.

2. Hvis man på green markerer og løfter bolden og genplacerer den… og naturkræfter så efterfølgende flytter bolden, så skal bolden genplaceres (uden straf) – dette følger af Undtagelse 1 til Regel 9.3 – men den er ikke relevant i denne situation.

_______

Kim sluttede i øvrigt på en delt 23. plads.

/Brian