“Angav” sig selv efter en 62’er, og blev diskvalificeret!

Nogle gange må man bare glædes over den integritet og ærlighed, som visse golfspillere besidder.

Således fx. i den nylige kvalifikation til US Open, hvor Tommy Kühl – der læser på femte år på University of Illinois – “angav” sig selv efter at have noteret en fantastisk 62’er!

Efter runden hørte Tommy således en kammerat snakke om alle de luftningshuller (se billede), der havde været på green… og det fik ham til at indse, at han rent faktisk havde repareret sådanne huller adskillige gange, hvilket er i strid med reglerne! Han kontaktede en regelofficial og lagde kortene på bordet – og blev derefter diskvalificeret.

1) Hvad siger reglerne?

Regel 13.1c(2) siger således, at man gerne må reparere “skade på green”, men det uddybes længere nede, at dette ikke omfatter: “Normal praksis for at vedligeholde de normale forhold på greenen (såsom luftningshuller og vertikalskæring),“.

Det er således ikke tilladt at reparere disse luftningshuller. At noget ikke er tilladt betyder ikke partout, at det dermed er forbudt. Men i dette tilfælde må det antages, at Tommy brød Regel 8.1a, der siger, at man ikke fx. må forbedre sin spilleline ved at ændre på banens overflade. Det koster to strafslag.

Regel 3.3b(3) bestemmer så, at man som udgangspunkt diskvalificeres, hvis man indleverer et scorekort med en for lav score på et hul. Dog er der en undtagelse, som siger, at man ikke bliver diskvalificeret, hvis ikke man kendte til straffen. Så han skulle nok ikke være blevet diskvalificeret! Han stod da også som “WD” (withdrawn) og ikke som DQ (diskvalificeret). Men lad nu det ligge :-).

2) “Jeg ville få ondt i maven”.

Tommy Kühl udtalte ifølge Mondayq. com, at:

Jeg fik det dårligt helt ned i maven. Jeg vidste, at jeg ikke ville kunne sove, hvis ikke jeg fortalte det til en regel official.

Det er da ærlighed, der vil noget!

Så ingen US Open for Tommy i år… men til gengæld en masse respekt og anerkendelser!

3) Lokalregel.

Klubben kan indføre en lokalregel (Lokalregel E4), som tillader spilleren at tage lempelse uden straf fra sådanne luftningshuller… men altså ikke en lokalregel, der tillader, at man reparerer dem. Klubben havde så vidt vides ikke lokalregel E4 i kraft.

4) Læs mere.

Du kan læse mere om episoden her samt nedenfor:

/Brian