Brug af selv-stående puttere forbydes… i 2025.

Hej alle.

Som du måske ved, så er der den 1. januar 2023 kommet en del nye golfregler.

En af disse er fortolkning 10.2b/1, som lyder:

Forudsat, at en selv-stående putter overholder Udstyrsreglerne, må den bruges til at udføre et slag (Regel 4.1a(1)). Men spilleren (eller dennes caddie) tillades ikke at sætte sådan en putter ned for at få hjælp på nogen som helst måde, som ville overtræde Regel 10.2b.

For eksempel må spilleren ikke sætte putteren ned i stående position lige bag ved eller ved siden af det sted, bolden ligger på greenen, for at vise spillelinjen eller for at hjælpe spilleren med at indtage sin stance til slaget i strid med Regel 10.2b(3).

Du kan se et eksempel på en sådan putter her:

Denne fortolkning blev offentliggjort den 7. november 2022 og skulle – som alle de andre nye regler – træde i kraft den 1. januar 2023. I den ellevte time blev ikraftrædelse af denne regel dog udskudt til den 1. januar 2025.

Bemærk således, at selve det at bruge putteren til at putte ikke er forbudt og ikke forbydes i 2025. Så længe putteren overholder udstyrsreglerne, så må man hjertens gerne putte med den – også i 2025. Det er alene brugen til fx at vise spillelinjen eller hjælpe med at indtage stance osv. i strid med Regel 10.2b, som bliver forbudt i 2025.

Måske producenterne af putterne har haft en finger med i spillet fsva. denne udskydelse…  :-).

/Brian