17-årig skubbede græs ned: Kostede to strafslag… og en 10’er!

Jiyoo Lim spillede for et par uger siden med i Women’s Amateur Asia Pacific Championship og det gik ganske fint. Efter fem huller af fjerde runde lå hun således i samlet -8, kun to slag efter den førende spiller.

Men på sjette hul gik det helt galt!

1) Video.

Se videoen af episoden her:

2) Facts.

Som det fremgår, så slog hun først bolden ud i et strafområde og måtte droppe fri med ét strafslag. Næste slag endte så i noget rough. Hun ville gerne spille bolden fra roughen, men inden slaget så trykkede/skubbede/flyttede hun noget græs (ned) bl.a. i området lige bag bolden. Ups. Det må man ikke. Man må således ikke forbedre fx. boldens leje eller området for ens tilsigtede sving.

Det kostede således to strafslag.

Samlet nåede bolden i hul på otte slag, hvortil så skulle lægges de to strafslag… så det blev en 10’er på hullet!

3) Straf for at løfte bolden?

Bemærk i øvrigt, at hun løftede bolden (se ved 4:09) efter at have droppet! Får man nogen straf for det? Ja, det gør man som udgangspunkt. Men der er en særlig undtagelse, der siger, at der ikke er nogen straf, hvis der er tale om en rimelig misforståelse fra hendes side af dommerenes instrukser, hvilket der formentlig var (hun troede, at dommeren bad hende løfte bolden, hvor han i virkeligheden bad hende fjerne den tee eller lignende der var sat ned for at markere stedet, hvor droppeområdet endte).

/Brian