Will Zalatoris’ pudsige regelsituation i Scottich Open

I juli måned spillede Will Zalatoris Scottish Open på DP World Touren og kom ud for en noget pudsig regelsituation i første runde.

Zalatoris chippede ind på hul 16 for en birdie, og bolden strøg hen over hullet og videre forbi, og endte med at lægge sig til hvile oven på en anden spillers boldmarkeringsmærke (en poker chip)!

Se video af episoden her:

Hvad gør man så? Tja, Zalatoris kunne jo overveje at løfte sin bold og fjerne markeringsmærket (en flytbar forhindring), men det ville jo ikke være super smart, for så var den anden spillers bold jo ikke længere markeret!

Så den bedste fremgangsmåde blev, at Zalatoris markerede og løftede sin bold, hvorefter den anden spiller markerede sit boldmarkeringsmærke et køllehovedlængde ud til siden… hvilket så betød, at der nu var plads til, at Zalatoris kunne genplacere sin bold (altså på stedet direkte under, hvor den havde ligget oven på boldmarkeringsmærket) og putte først – idet det var hans tur, eftersom han lå (marginalt) længst væk.

Begge spillere holede i øvrigt deres putts.