Scottie Schefflers kloge regel-håndtering i Masters!

Scottie Scheffler vandt som bekendt US Masters tidligere på året på Augusta National, og en af hans mange bedrifter undervejs var den måde, hvorpå han taklede en svær (regel)situation på 18. hul i lørdagens tredje runde.

Efter at have ramt 11 ud af 13 fairways på runden indtil da, var hans udslag på 18. hul skævt. Det lykkedes at finde bolden, men den lå oven på nogle grannåle tæt på nogle buske og et træ. Han overvejede, om han skulle forsøge at spille den, som den lå, men valgte klogt at droppe fri med ét strafslag efter uspillelig-bold-reglen.

Han valgte at bruge den droppemulighed, der siger, at man må droppe en bold inden for to køllelængder af, hvor bolden lå, ikke tættere på hullet.

Inden da spurgte han lige den tilstedeværende regel official, om han måtte fjerne nogle af grannålene inden droppet. Først fik han at vide, at det måtte han ikke, men efter lidt betænkningstid ombestemte regel official’en sig og bekræftede, at Scheffler godt måtte fjerne grannåle i droppeområdet (idet grannålene er løse naturgenstande – se fortolkning 15.1a/3).

Scheffler spurgte også, om han lige måtte ”stikke” i jorden med en tee for at se, om der var rødder (da det jo kan have stor betydning for slaget), og det fik han at vide var helt OK (se fortolkning 8.1a/7).

Da han droppede bolden rullede den ud af droppeområdet på de to køllelængder, og han droppede derfor om. Da den gjorde det samme i omdroppet, placerede han korrekt bolden dér, hvor den landede i omdroppet.

_____

Se det vindende putt her:

_____

Han havde nu præcist 216 meter (237 yards) til hullet, og valgte at slå en lille draw med et 3-jern (= hans tredje slag). Bolden ramte green, men rullede af igen. Problemerne var således ikke overstået for Scheffler, for det var ikke et helt nemt slag, han nu havde; Tiger Woods havde tidligere på dagen ligget nogenlunde samme sted og forsøgt sig med et chip, men bolden endte da 15-20 meter fra hullet!

Men… Scheffler var skarp: Han puttede bolden ind til en god halv meters penge og holede det næste putt for en – efter omstændighederne – god bogey.

Søndag holdt han fantastisk godt sammen på spillet og trods bl.a. en fantastisk 64’er fra McIlroy, vandt Scheffler og kunne senere nyde at blive iført den grønne jakke.

/Brian