Keegan Bradley: Overdreven straf i The Players Championship?

Keegan Bradley fik søndag den 13. marts 2022 en – synes nogle – hård straf i The Players Championship på TPC Sawgrass.

Runden bød på rigtigt dårligt vejr, herunder hård blæst.

Facts.

På 16. hul (par-5-hul) slog Bradley et super andet slag op på green, med 20-25 meter til hullet for en eagle. Bradley placerede sit boldmarkeringsmærke bag bolden… hvorefter bolden begyndte at rulle og endte et nyt sted.

Bradley gik hen til det nye sted, samlede bolden op, og genplacerede den på det sted, hvor den lå før (ved boldmarkeringsmærket)… og spillede efterfølgende derfra. Han brugte i alt tre putts og endte (troede han) derfor med en 5’er (par).

Reglerne,

Men: Han havde desværre ikke handlet korrekt efter reglerne. Ifølge Regel 13.1d (og Regel 9.3) skal man spille bolden, som den ligger, hvis naturkræfter (fx vind) i en situation som denne har forårsaget at ens bold i hvile har flyttet sig. Derfor skulle han have spillet den, som den lå det nye sted. Ved i stedet at genplacere den og spille derfra, spillede han fra et forkert sted (jfr. Regel 9.4a), hvilket i slagspil koster to strafslag.

Så… en 5’er (par) blev til en 7’er (dobbeltbogey).

Bradley utilfreds.

Bradley var utilfreds – ikke med sig selv, men med reglerne – han udtalte således (ifølge GolfMagic. Com):

Jeg kan garantere, at det meste af feltet troede, at USGA ændrede denne regel for at gøre den mere enkel: Læg din mønt ned, og det er så dér, hvor din bold er.

Så: Jeg lagde min mønt ned, hvorefter bolden flyttede sig pga. et kraftigt vindstød. Jeg kiggede på gutterne i min gruppe, og vi sagde alle: ”Jep, mønten var nede først – alt er godt”.

Jeg tænkte ikke nærmere over det indtil en regel official kom op og snakkede med mig på hul 2. Jeg er stolt af den måde, jeg håndterede det på, for det var skidt nyt, specielt med nogle hårde huller foran mig.

Du kan også se og høre hans kommentarer her:

NB: Bemærk, at bolden stadig var i spil, selvom den var markeret, idet den ikke var løftet – se definitionen af ”I spil”. Derfor havde det – trods Bradleys indvendinger – ikke i denne situation nogen betydning, at den var markeret.

5. plads – trods alt!

Bradley noterede trods alt en flot 71’er (-1) under de barske betingelser i anden runde, og endte på en flot 5. plads i -9, kun fire slag efter vinderen (Cameron Smith) efter en 68’er (-4) i både tredje og fjerde runde.